2018(e)ko mai. 4(a)

Gu sukaldari!



Maiatzaren 4ean, Oriok “Gure Etxea” soziedadera joan ginen gure gelakoak, guk prestatutako janariekin bazkari bat egitera. Bazkari hori Txanelan landuta geneukan gaiarekin bat zetorren, elikadurari buruzkoa zelako. Berez, gaiak proposatzen zuen pintxo lehiaketa bat egiteko, baina guk erabaki genuen bazkari bat egitea. Orioko soziedade batean egin genuen, Xabier gure tutorea bertako bazkide delako.

Aurreko astean dena antolatuta utzi genuen: eguna, taldeak, bakoitzak zer janari egin, osagaien erosketak... eta baita Oriora nola jaitsi ere.

11:30tan Mikelen eta Ugaitzen amak, Rakel eta Ursula, etorri zitzaizkigun bila eskolara gu Oriora jaisteko. 11:50tarako tren-geltokiko aparkalekuan geunden. Orduan, erosketetako poltsak hartu, zubia zeharkatu eta 3 minututan elkartera iritsi ginen.

Ailegatu bezain laster, poltsak mahietan utzi, mantalak jantzi eta sukaldeko espazioa banatu genuen denok lan egitek tokia edukitzeko. Segituan hasi ginen lanean, eta talde bakoitzak bere zereginari ekin zion: patatak zuritu, gurina maria-bainuan urtu, txaka maionesarekin nahastu, pintxoetarako ogia moztu, sandwichak rebozatu... denontzako nahikoa lana bazegoen, behintzat.

Hauek ziren pentsatuta geneuzkan platerak: Xabier irakasleak entsaladak egin behar zituen; Xabier ikasleak urdaiazpiko pintxoak; Brunak, Jokinek eta Udanek, berriz, txaka pintxoak; Laurak, Donak eta Naiarak sandwich frijituak eta, azkenik, Ugaitzek patata tortilla.

Postretan ere bazegoen nahikoa aukera: frutazko brotxetak txokolate urtuarekin, platanozko piruletak, hauek etxe txokolatez estalita, brownie bat eta, bukatzeko, creps-ak nocillarekin.

12:15tarako lanean hasi ginen baina uste genuena baino askoz ere denbora gehiago behar izan genuen pentsatutako guztia bukatu ahal izateko. Gauza da bazkaltzen hasi ginenerako ia 14:00ak zirela. Denok elkarrekin egoteko, mahai handi bat osatu genuen bi elkartuta, eta goseak amorratuta jaten hasi ginen.
Dena goxo-goxoa zegoela iruditu zitzaigun, seguru asko mahai hartan zegoen guzti-guztia guk-geuk eginda zelako eta, sukaldatzen disfrutatu bagenuen ere, gurea kostatu zitzaigulako plater haiek denak prestatzea. Noski, denoi ez zaizkigu jaki guztiak berdin gustatzen eta horregatik batzuk entsaladak edo urdaiazpikoa ez zuten jan.

Hain gustura geunden, denbora konturatu gabe pasa zitzaigula eta, konturatzerako Xabierrek esan zigun gauzak jasotzen hasi behar genuela. Larri-larri ibili ginen creps-ak egiteko baina, azkenean hori ere lortu genuen. Gero, mahaiak eta sukaldea txukuntzen hasi ginen denon artean.

15:30tarako Laura autobus geltokian utzi genuen bere amak han jaso behar zuelako, eta 7 minutu beranduago tren geltokiko aparkalekura iritsi ginen. Bertan Xabierren gurasoak zeuden bere zain.
Aiara igotzeko Karmele eta Leire (Jokin eta Naiararen amak) etorri zitzaizkigun, eta hiru autoetan banatuta bueltatu ginen eskolara.

Denok primeran pasa genuen eta denok nahiko genuen hauxe errepikatzea mila aldiz. GAinera, guk egindako janaria oso-oso goxua zegoen!

iruzkinik ez:

Argitaratu iruzkina