2015(e)ko abe. 4(a)

Sukaldaritza tailerrean


Asteazken arratsaldetan sukaldaritza tailerra egiten dugu Anuska irakaslearekin. Horrela egiten dugu lana:
  1. Lehenengo, errezeta nork ekarriko duen erabakitzen dugu. 
  2. Ondoren, asteazkena baino lehenago, Anuskari errezeta hori ematen diogu. 
  3. Jarraian, Anuskak irakurri eta tailer ordurako berak errezeta hori egiteko behar diren osagaiak ekartzen ditu. Asteazkenean, tailer garaian, ekarritako errezeta irakurri eta bakoitzak paper batean idazten du, bere bilduma osatzen joateko. 
  4. Behin errezeta kopiatuta, egiten hasten gara. Horretarako batzuetan talde osoan eta, bestetan bi talde txikitan banatzen gara. 
  5. Errezeta bukatu egin ostean, jan egiten dugu edo etxera eramaten dugu. 
Errezeta prestatzeko behar diren tresnak batzuetan jangelako sukaldetik hartzen ditugu, eta beste batzuetan Anuskak berak ekartzen ditu bere etxetik. Sua egiteko, maletin moduko su-toki eramangarri txiki bat, gasez funtzionatzen duena, ekartzen du Anuskak. Bestetan, labe elektriko txiki bat, eskolan dagoena ere erabili izan dugu. Hauek dira orain arte egindako errezetak: 
  • Opiltxoak 
  • Txokolatezko bizkotxoa 
  • Azukrezko lainoak
  • Pizza 
  • Erroskillak
  • Kalabazazko gailetak

iruzkinik ez:

Argitaratu iruzkina